zaterdag 27 februari 2010

Sleeping meditation

Ben momenteel een driedaagse yoga en meditatiecursus aan het doen. Toen ik gisteren thuiskwam na de eerste volle dag kon ik melden dat ik iets nieuws gedaan had, sleeping meditation. Zei:” Ik weet niet wat ie allemaal heeft gezegd, ik was weg, zalig en toen hij zei “Stretch your legs” was ik terug bij de les. Dat is pas meditatie! Geen pijnlijke lotushouding gewoon languit op de mat! Meer moet dat niet zijn...”
Vandaag na het eten zet ik me terug op mijn matje en roept hij me buiten in de tuin. “Ohterwise you’ll fall a sleep during the sleeping meditation, like yesterday.”
Ik hoor niet goed en de leraar had gezegd:”Don’t fall a sleep, stay awake!” Ik had verstaan dat je mocht slapen of wakker blijven om het even. (You can fall a sleep OR stay awake). Dus binnen de kortste keren lig ik daar heerlijk te soezen. Hoor hem van ver wat zeggen maar ik ben weg. Vandaag zegt hij meermaals tussendoor “Don’t fall a sleep” en “I will not sleep, relax but remain awake.... “ En ik ben wakker gebleven moet zeggen een totaal andere ervaring ;-).

Geen opmerkingen: